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dc.contributor.advisorKoziol, Michael (dir)-
dc.contributor.authorRomo Estrella, Diego Andrés-
dc.date.accessioned2011-10-10T19:29:41Z-
dc.date.available2011-10-10T19:29:41Z-
dc.date.issued2008-05-
dc.identifier.citationTesis (Ingeniería de Alimentos), Universidad San Francisco de Quito, Colegio de Agricultura, Alimentos y nutrición; Quito, Ecuador, 2008.es_ES
dc.identifier.otherTX 553 .A5 R66-
dc.identifier.urihttp://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/714-
dc.descriptionThe results of a meta-analysis gave chemical scores for cowpea, lupine and mung bean of 64, 62, and 60, respectively, with the sulphur containing amino acids being limiting in these legumes. Amaranth and quinoa had chemical scores of 74 and 90, respectively, with leucine being limiting in amaranth and valine in quinoa. All species contain substantially more histidine than the FAO/WHO requirement for infants. The nitrogen to protein conversion factors corrected for nonprotein nitrogen content are: 6.01 for cowpea, 6.00 for lupine, 6.40 for mung bean, 5.52 for amaranth, and 5.93 for quinua.es_ES
dc.description.abstractCowpea (caupi), chocho y fréjol mung demostraron cómputos químicos de 64, 62, y 60, respectivamente; con los aminoácidos azufrados siendo los limitantes. Amaranto y quinua demostraron cómputos químicos de 74 y 90, respectivamente; con leucina siendo limitante en amaranto y valina en quinua. El contenido en histidina de todos los cultivos supera al requerimiento establecido por la FAO/WHO para niños. Los factores de conversión nitrógeno a proteína corregidos para el contenido en nitrógeno no proteico, son 6.01 para cowpea, 6.00 para chocho, 6.40 para fréjol mung, 5.52 para amaranto y 5.93 para la quinua.es_ES
dc.format.extentx, 16 h.es_ES
dc.language.isoespes_ES
dc.publisherQuito: USFQ, 2008es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectAnálisis de Aminoácidoses_ES
dc.subjectComposición de Granoses_ES
dc.subjectAlimentoses_ES
dc.subjectIngeniería en Alimentoses_ES
dc.subject.otherTecnologíaes_ES
dc.subject.otherEconomía Domesticaes_ES
dc.titleAmino acid composition and nitrogen to protein conversion factors for three legumes and two pseudo-cerealses_ES
dc.typebachelorThesises_ES
Aparece en las colecciones: Tesis - Ingeniería en Alimentos

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