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Tipo de material: bachelorThesis
Título : Amino acid composition and nitrogen to protein conversion factors for three legumes and two pseudo-cereals
Autor : Romo Estrella, Diego Andrés
Director de Tesis : Koziol, Michael (dir)
Descriptores : Análisis de Aminoácidos;Composición de Granos;Alimentos;Ingeniería en Alimentos
Fecha de publicación : may-2008
Editorial : Quito: USFQ, 2008
Citación : Tesis (Ingeniería de Alimentos), Universidad San Francisco de Quito, Colegio de Agricultura, Alimentos y nutrición; Quito, Ecuador, 2008.
Páginas : x, 16 h.
Acceso: openAccess
Resumen : Cowpea (caupi), chocho y fréjol mung demostraron cómputos químicos de 64, 62, y 60, respectivamente; con los aminoácidos azufrados siendo los limitantes. Amaranto y quinua demostraron cómputos químicos de 74 y 90, respectivamente; con leucina siendo limitante en amaranto y valina en quinua. El contenido en histidina de todos los cultivos supera al requerimiento establecido por la FAO/WHO para niños. Los factores de conversión nitrógeno a proteína corregidos para el contenido en nitrógeno no proteico, son 6.01 para cowpea, 6.00 para chocho, 6.40 para fréjol mung, 5.52 para amaranto y 5.93 para la quinua.
Descripción : The results of a meta-analysis gave chemical scores for cowpea, lupine and mung bean of 64, 62, and 60, respectively, with the sulphur containing amino acids being limiting in these legumes. Amaranth and quinoa had chemical scores of 74 and 90, respectively, with leucine being limiting in amaranth and valine in quinoa. All species contain substantially more histidine than the FAO/WHO requirement for infants. The nitrogen to protein conversion factors corrected for nonprotein nitrogen content are: 6.01 for cowpea, 6.00 for lupine, 6.40 for mung bean, 5.52 for amaranth, and 5.93 for quinua.
URI : http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/714
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